بین المللی
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۸:۲۹:۳۴
کد خبر : ۱۱۰۰

وزیرامورخارجه:
آمریکا از مزاحمت در روابط ما با روسیه دست بردارد

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه روابط تهران و مسکو وابسته به کسی نیست، گفت: امیدواریم آمریکا در روابط ما و دیگر کشورها و روابط ما با روسیه خلل ایجاد نکند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در دومین مقصد سفرش به منطقه در مسکو حضور دارد، بعدازظهر امروز (سه شنبه) پس از دیدار و گفت وگو با سرگئی لاوروف همتای روس خود در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنی های انجام شده پرداخت.

*تأیید واکسن اسپوتنیک در ایران

ظریف ضمن ابراز خرسندی از حضور در مسکو گفت: در رایزنی ها مسائل مختلفی را مطرح کردیم و خوشحالم به اطلاع شما برسانم واکسن اسپوتنیک دیروز توسط مسؤولان بهداشتی در ایران تایید شد و در آینده نزدیک امیدواریم بتوانیم خرید و تولید مشترک را بین مؤسسات مشابه در ایران و روسیه انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه دوجانبه با توجه به اهمیت رهبران دو کشور به روابط دوجانبه امروز درباره روش مستحکم تر کردن روابط دوجانبه در حوزه های مختلف در حوزه انرژی، حمل و نقل و سایر حوزه ها و همچنین درباره همکاری بسیار مفید و سازنده دو کشور در حوزه انرژی هسته ای و نحوه تقویت آن گفت وگو کردیم.

وزیر امور خارجه بیان کرد: در مورد دریای خزر و همکاری در این حوزه بین ایران و روسیه گفت وگو کردیم.

*تبریک به پوتین و روسیه برای پایان دادن به بحران در منطقه

وی به مسائل منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: لازم است به آقای پوتین و فدراسیون روسیه تبریک می گویم که توانستند بحران در منطقه که به از دست دادن جان تعداد زیادی نظامیان و به خصوص غیرنظامیان در قره باغ انجامید پایان دهند. امروز ما می توانیم در آستانه ورود به یک مرحله جدید باشیم که اختلافات را به همکاری تبدیل کند و بتوانیم با یک همکاری منطقه ای به سمت ایجاد هم افزایی در این منطقه برویم و راه هایی که برای سه دهه بسته شده بود را مجددا باز کنیم و باعث پیشرفت و توسعه اقتصادی کل منطقه بشویم که بهترین ضامن صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان و کل منطقه هم افزایی اقتصادی است و درباره پیشنهادات مختلفی که در این زمینه مطرح شده در سفر منطقه ای که دارم صحبت کردم و صحبت های بسیار خوبی داشتیم.

* نظرات مشابه ایران و روسیه درباره سوریه

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد سوریه با بیان اینکه نظرات ایران و روسیه در مورد سوریه کاملا مشابه به هم است، اظهار داشت: نیاز داریم روند قانون اساسی با همکاری همه طرف ها پیش برود. همزمان ضرورت دارد وضعیت انسانی در سوریه و شرایط انسانی مورد توجه قرار بگیرد و جامعه بین المللی مسئله انسانی را فدای اهداف سیاسی برخی قرار ندهد.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: درباره افغانستان مشورت خوبی داشتیم برای اینکه حاکمیت قانون و همراهی همه گروه ها منجمله طالبان که امروز هیأتی از طالبان در ایران هست و با همکاران من مشغول گفت وگو هستند، یک جامعه فراگیر و هماهنگ در افغانستان را شاهد باشیم. ایران و روسیه در این زمینه دیدگاه های مشابهی دارند.

* امیدواریم کشورهای عربی خلیج فارس هم به آغوش گشوده جمهوری اسلامی برای گفت وگو پاسخ مثبت بدهند

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره خلیج فارس عنوان کرد: در این باره گفت وگوی خوبی داشتیم با توجه به ضرورت گفت وگو و همکاری بین کشورهای خلیج فارس ،از تلاش های روسیه در این زمینه قدردانی و استقبال می کنیم و امیدواریم کشورهای عربی خلیج فارس هم به آغوش گشوده جمهوری اسلامی برای گفت وگو پاسخ مثبت بدهند و به جای امید بستن به کسانی که هیچ فایده ای برای آنها نداشتند، به منطقه خودشان رو بیاورند.

وی به اوضاع یمن نیز اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاری بین المللی این معضل انسانی و بزرگ ترین شرایط دردناک انسانی در قرن حاضر به پایان برسد و شاهد آتش بس و گفت وگو بین گروه های یمنی باشیم و از نقش مثبت روسیه استقبال کردیم و ایران حاضر است با «گریفیتس» نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن و دیگران همکاری کند که گروه های مختلف یمنی را به پای میز مذاکره بیاورند و به یک حکومت مشترک بین همه یمنی ها براساس همکاری و همراهی به جای جنگ و خونریزی بینجامد.

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اخبار کشور در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.
آخرین خبر
پربازدید